fredag 7 oktober 2011

SCSnytt i Cape Town

Hej alla dar hemma. Jag har kommit till Kap Staden och har semester men har beslutat mig foratt blogga lite anda.

Danskjaveln ringde idag...ja Kjeld alltsa, med goda nyheter om att vi var forst i varlden (sa vitt vi vet) med att lagga en SCS med hogfrekvens pa en anginapatient. For forsta gangen pa flera ar har hon varit ute och plockat svamp. Ikvall ska jag fira!

De sista dagarna i Addis var bra, jag undervisade pa Addis Cardiac om HLR och det blev riktigt bra. Harliga skoterskor som hade mycket fragor, det vi bland annat redde ut var vikten av att ha en person som styr upp vid hjartstopp och en som tar hand om anhoriga. Nunu har verkligen fort over lite svenska strategier till sjukhuset, som Whiteboardtavla med patienter och ansvariga lakare och skoterskor uppskriva pa.

Tomas K var i Addis samtidigt som mig och vi lyckades missa varandra. Man brukar saga att varlden ar liten, men ibland ar Addis stort. Forstod av rapport fran Nunu, Fikru och Mebratu att alla ingreppen med klaffar ( sex stycken) gatt bra=). Snyggt jobbat Tomas!

Liten rapport fran Kibet healthcenter ocksa: kommer ni ihag att vi var ute pa landet sist och tittade pa en vardcentral. Jag var dar igen och man har borjat bygga ett eget hus for forlossningar och uppfoljning av spadbarn. Underbart!

Nu vantar faktiskt min man med en ol i baren och jag ska arligt saga att jag langtar till honom (och olen)