söndag 6 mars 2011

Vad skulle vi ha gjort utan Usama?


Nu är vi äntligen i Addis, efterr en ganska lång flygresa. När vi klev ut från flygplatsen möttes vi av SOMMAR, kändes ganska bra;) Vår första kontakt med transportsektorn i Etiopien var rysk Lada som knappt höll ihop. Nu har vi lärt oss att alla taxi är Lada och alla är i ungefär samma skick.


Usama charmar alla kvinnor och män, Ingela och Annalena kan luta sig tillbaka. Första flirten var med taxichauffören som tog oss till hotellet.



Vi har träffat vår urmoder Lucy, på Nationalhistoriska muséet. Hon levde för 3,2 miljoner år sedan och ser inte lika fräsch ut som vi, notera särskilt underbettet. Usama lyckades inte få till någon flirt med henne utan hon var lite sval.

Efter muséet såg vi oss runt lite på stan, det var marknader på gatorna. Vi har hittat en soffgrupp som vi tar med hem till fikarummet.
Vi hann väldigt mycket under första dagen, bland annat frottera oss med lokalbefolkningen. Usamas flirt nummer 43.
Annalena i parken utanför Trinity church där Haile Sellasi är begravd.
Väl framme vid kyrkan snackade Usama sig in hos kyrkvaktmästaren som väckte prästen ur middagsvilan så vi kunde komma in i kyrkan. Prästen var inte överlycklig (vilket kanske syns)
Efter att ha gjort stan var vi ganska möra så det blev ett par timmars sömn på hotellet innan Maruf hämtade oss. Av någon outgrundlig anledning kunde han inte ta lastbilen.

Maruf tog oss till en restaurangen "God Abbesynia" som serverar traditionell etipisk mat till folkmusik och dans. Helt suverän kväll.


Efter att servitören kommit med tvål och vatten till vårt bord så vi kunde tvätta händerna kunde vi gå loss på maten,utan kniv och gaffel. Kryddstarkt och gott (och lite kladdigt).



Imorgon ska vi till International hospital, där Maruf jobbar. Vi har det jättebra och Usama är en riktig fixare som får oss att skratta hela tiden. Maruf tar verkligen väl hand om oss. Etiopierna är trevliga och hjälpsamma.







































1 kommentar:

  1. Wow.....vad skönt att höra att ni har det gott & att Usama is taking care of U ;))

    Vi har haft lite vårkänslor här hemma i helgen, sol & takdropp.....me like.

    Kram från er än så länge enda "aktiva" anhängare....som vill höra mera, mera, mera :)

    SvaraRadera