söndag 13 mars 2011

Vi är tillbaka

Hej allihopa.

Det är en lätt resebaksjuk Annalena här. Det blir aldrig riktigt samma sak att sova sittande på ett flygplan som liggande i en säng. Eftersom vi inte kunde visa så mycket bilder från Addis när vi var där så får vi försöka ta igen det nu. Tänkte ta några bilder åt gången och skriva om dem.

Vi hade ju utbildning med sköterskorna på International Cardiac Hospital. Tre förmiddagar var vi där (har säkert redan skrivit om det). Första bilden är när vi har HLR, kvinnan som gör kompressioner är "chefssjuksköterska" och tog hand om oss på ett fantastiskt sätt. Visade runt, fixade kaffe och följde med som guide en eftermiddag. Usama behandlade hon till slut som om han var hennes son, kramade honom och skällde på honom om vart annat.



Här är konferensrummet där vi var. Även om det inte syns så tittar vi på foton från 63:an här. Sköterskorna var väldigt intresserade av hur vi har det, när de såg bilden på vårt läkemedelsrum så tog det ett par förklaringar innan de förstod att det inte var apoteket. De tyckte också att patienternas matsal var väldigt fin.




I väntrummet på bottenvåningen fanns arkivet. Jo, det är helt rätt, i väntrummet, i olåsta skåp.






Blodtryckskontroll på sköterskeexpeditionen.







Utsikt från fönstret i konferenrummet.



Ska vara fullkomligt ärlig; jag ska lägga mig nu och sova, men vi ses imorgon (eller ses på bloggen). Avslutar med en bild från när vi anlände till Arlanda. Löpet på Expressen kändes väldigt ointressant i förhållande till det vi varit med om senaste veckan. Helt plötsligt blev vi tillbakakastade in i den verklighet som råder här....hmf, vad ska man säga mer än "vem bryr sig"?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar